Snygga och prisvärda jeansmärken för killar

Idag kommer jag att skriva om jeans för killar. Min pojkvän kom och frågade mig häromdagen om stiltips när han skulle köpa ett par nya jeans till jobbet och vi spenderade en hel dag åt att gå runt i olika butiker och prova jeans. Vi gjorde förstås även en liten rundtur på nätet för att kolla efter bättre priser!

Här nedanför hittar du en lista på våra favoritmärken för en kille som är 24 år och föredrar en lite mer ”casual” stil samtidigt som han har en tendens att vilja gå åt det mer åtsittande modet. Han är inte heller den som vill lägga ut alltför dyra pengar på kläder. Jag vill också passa på att tipsa om den svenska sidan 2trendy som vi hittade och till sist köpte jeansen från. De verkar ha bra koll på snygga kläder för killar i allmänhet och jeans i synnerhet!

Cheap Monday

Efter att länge ha älskat Cheap Mondays jeans till mig själv fick jag en glad överraskning då jag insåg att de även har ett fint utbud av jeans för killar, även dessa sjukt snygga till riktigt schyssta priser.

Märket startade i Stockholm 2004 av några killar som sålde en blandning av dyra modekläder och 2nd hand-kläder. Kombon blev snabbt en hit och snart bestämde grundarna sig för att börja skapa sina egna jeans – ett billigare alternativ, men fortfarande av hög kvalitet. Cheap Mondays jeans för män är inriktade på slimfit-modellen och de finns i både klassisk denimfärg i flera nyanser, svart och försiktigt rippade modeller.

Jack & Jones

Jack & Jones har ett stort utbud av schyssta slimmade och casual jeans för killar som oftast håller ett prisspann mellan 500-800 kr! De startade i Danmark och var på den tiden helt inriktade på jeans. Och även om deras utbud har utökats sedan dess får man nog ändå säga att jeans är deras stora specialitet där mycket går ut på att både hylla och förnya denimbyxorna.

Levi’s

Ännu ett alternativ när du helst inte vill lägga flera tusen på jeansen är ett par från Levis. Enligt min smak kan killjeans vara grymt snygga när de sådär snyggt nedtvättade och stilrent slitna och detta är en grej som Levi´s är extra bra på! Riktigt casual sexy blir dem tillsammans med en rutig skjorta och ett par sneakers.

Företaget Levi Strauss & Co startade redan på 1850-talet i USA av den tyske Levi Strauss som tillverkade arbetskläder – först av kanvas, men senare av denim. Jeansklassikern 501 är idag känd över hela världen. Levi’s är förresten aktuella just nu med fjärde upplagan av sin Pridekollektion som hyllar Harvey Milk.

Just Junkies

Lite coolare och lite mer rippade jeans hittar du hos Just Junkies (även om de också har gott om hela jeans med snygga detaljer). Pojkvännen var inte lika förtjust som jag, men smaken är ju som baken och jag kan inte låta bli att tipsa om dessa för er som har bättre smak än honom 😉

Just Junkies är ett relativt nytt märke som startade 2009. De kommer från Danmark, men idag finns märket också i Belgien, Nederländerna, Norge, Sverige och Tyskland. De presenterar sig som ett märke för killar som vill vara casual med attityd.