Skomodet för 2018 – vad bjuds vi på?

Det är snart dags att välkomna 2018 och en naturlig fråga är vad modeskaparna kommer att trolla fram ur hatten när det gäller skomodet. Får vi se ytterligare en säsong med 90-talsinspirerade sneakers och många läckra boots inspirerade av bikertrenden? Jag har gjort en liten trendspaning och nedan kan du läsa mer om vad jag har kommit fram till. Klart är att 2018 blir ett spännande år för oss som älskar skor!

Bikertrenden håller i sig

Under våren och hösten 2018 ska du bära ankelhöga boots med tuffa detaljer. Det är både jag och modeskaparna överens om. Ankelhöga skaft, rejäla sulor och generöst med nitar och stora spännen är melodin. Det är redan ett antal webbutiker som har fyllt lagren med bikerboots av olika slag. Deichmann är en och här har jag hittat några mycket läckra bikerinspirerade boots i den kollektion som artisten Ellie Goulding har varit med att skapa. Se ett urval av nyheterna genom att klicka här.

Power Red

Vid New York Fashion Week i februari 2017 presenterade modeikonen Victoria Beckham en färg som genast fick namnet power red. Det är en färg som har varit hetare än hetast för klänningar, väskor och annat under hösten och som jag tror kommer att bli mycket vanlig i skor under 2018. Ett par pumps i power red kan liva upp vilken dag som helst och ett par ballerinaskor i denna lite mörkare röda färg kan vara hur läckra som helst på sommaren.

Sneakers och tjocka sulor

Sneakers har, till min stora glädje, blivit en allmänt accepterad vardagssko. Bara skon är någorlunda nedtonad är det ingen som lyfter på ögonbrynen om man kommer till jobbet i sneakers. 2018 verkar det som att de nedtonade modellerna fortsätter att vara populära. Jag har till exempel hittat några stycken retromodeller från Nike och Puma som kommer passa perfekt i min garderob. Det är dock inte bara de mer stilrena modellerna som kommer att slå under året.

Liksom under 2017 kommer nämligen de stora sulorna att ta stor plats (i dubbel bemärkelse!). Det handlar om platåsulor som löper under hela foten och ger både ett snyggt lyft och en hög komfort. Jag har redan hittat ett par olika kollektioner av sneakers med tjocka sulor, bland annat en kollektion som Puma har tagit fram tillsammans med världsartisten Rihanna.

I min trendspaning har jag också sett att detaljerna kommer att bli ännu viktigare än tidigare. I många modeller som är på väg finns stora prints och färgstarka detaljer som onekligen för tankarna till 90-talet då en sneaker gärna fick vara långt ”over the top”. Många modeskapare verkar också ha en förkärlek för tofsar av olika slag. Även här gäller att ju större desto bättre. Jag skulle också bli mycket förvånad om vi inte kommer att hitta mängder av modeller med djurmönster.