Klädd i jul

Klädd i jul

Med handen på hjärtat, vem minns inte sin barndoms jular med kliande kalasbyxor, skrikiga julkläder och tomteluvor? Till jul skulle man vara extra fin och det mesta gick i röda, gröna, vita och blå toner såklart. Och lite guld emellanåt.

Ska sanningen fram så har nog de flesta påverkats av denna period i sina liv och som vuxen smygs det fortfarande fram lite speciella och gärna udda klädesplagg till julens glada fester. En julig slips, en röd fluga till skjortan, silkeslena röda underkläder med spets till damerna och klänningar i sprakande julfärger är bara några exempel på vad man kan beskåda runt julbordet.

Och inte att förglömma, de där hiskeligt fula stickade jultröjorna som började dyka upp i tv-rutan under 80-talet. Vad man inte visste då var att denna trend skulle komma att bli starkare för varje år. Så stark att t.om de stora klädjättarna numera saluför jultröjor, det anordnas speciella partyn med jultröjetema och många arbetsplatser har infört en jultröjedag för att lätta upp stämningen lite bland personalen inför jul.

Så damer, ska man stoppa undan de där glittriga röda julklänningarna längst bak i garderoben någonstans och ersätta dem med en äkta stickad jultröja istället? Det blir garanterat skön stämning på julfesten och bli inte förvånad om komplimangerna haglar som ett snöfall. Att bära en äkta jultröja, vacker som få eller ful som stryk, är nämligen nu bland det trendigaste som finns.

I Jultröjbutiken finns det mängder av jultröjor för damer vare sig man föredrar en vacker eller julens absolut fulaste stickade jultröja. Med mönster från någon av julens alla populära tv-serier, en diskret tröja med pepparkakor eller köra fullt ut på en ledblinkande färgsprakande tröja, det finns en hel uppsjö olika designer i Jultröjbutikens damsortiment. Vad sägs om den populära Alvtröjan som får det att se ut som om huvudet sitter på en festlig alvkropp? Är man lite mer för flärd och lyx så kan man satsa på en tröja med en enorm guldfärgad rosett på framsidan, nästan lite som att slå in sig själv i julklapp till någon man tycker om.

Tröjorna är dessutom anpassade för europeiska storlekar så man tryggt kan välja sin vanliga storlek utan krångel. Och det bästa av allt är att det numera är slut på plågsamt kliande tröjor som i barndomens bitterljuva julminnen. De här jultröjorna är maskinstickade på en fin acrylblandning som är tvättvänlig och framförallt inte ger någon klåda.

Det är dags att införa traditionen om jultröjan i våra hem, kasta den strikta kontorskostymen för en dag, lätta upp stämningen på den annars ganska stela släktmiddagen och helt enkelt bara vara klädd i jul.