Ge ditt badrum en ansiktslyftning

Ditt badrum är det viktigaste rummet i ditt hem. Det är det första du besöker om morgonen och det sista du ser på kvällen innan du går i säng. Då borde det också vara det snyggaste, inte sant?

Badrummet är det rum där alla förberedelser för en ny dag sker. Det är där du tar en avslappnande dusch innan arbetsdagen, gör dig fin för en kväll ute på stan eller bara får ett härligt lugnande bad och samlar tankarna. Här följer lite inspiration till att ge ditt badrum den uppmärksamhet det förtjänar.

Hopplöst omodernt

I allt för många hem får badrummet ge vika medan det är köket och vardagsrummet man väljer att modernisera. Så länge duschen och toaletten fungerar eller kranen inte droppar, så finns det ju ingen orsak att byta ut dem, tänker många. Det betyder att medan resten av huset följer med tiden, så släpar badrummet hopplöst efter. Så länge det är vitt och inte går i sjuttiotalets mörkare färgskala, så är det ju modernt?

Färger och naturmaterial

Men, tro det eller ej, det vita badrummet har också blivit helt passé. Färgerna har smugit sig tillbaka på väggar, kommoder, duschkabiner och skåp. Inte lika mörka och skrikiga som på sjuttiotalet kanske, men betydligt färggrannare än på åttio- och nittiotalet. Även naturmaterial, som olika slags trä och bambu är på väg tillbaka, och naturmaterial gör mycket för en varmare känsla i ett badrum.

Miljövänliga badrum

Vi lever i en tid där fler och fler branscher blir miljömedvetna. Det gäller även badrumsbranschen. Vilka material har använts? Hur har de framställts? Vad händer med dem efter att de kasseras? Är dusch, toalett och vattenkran vattensparande? Det är några av de frågor kunderna har börjat ställa när de ska investera i ett nytt badrum.

Iconic Nordic Rooms

Ett företag som har fångat trenden, både gällande modernisering och miljöansvar är svenska Iconic Nordic Rooms (INR). De vill gärna utmana den nordiska badrumsnormen med banbrytande design, innovativa, personliga lösningar och miljömedvetenhet. Besök inr.se här om du funderar på att få dig ett nytt, personligt och unikt badrum som du trivs i.

Låt dig inspireras

Nästa gång du får lust att göra något nytt för ditt hem, så se lite längre än bara kök, vardagsrum och sängkammare. Tänk på att husets viktigaste rum också behöver förnyas ibland, bli lite snyggt, stilrent eller ombonat. Kanske det bara saknar lite färg eller mera hyllplats? Ta dig en titt i ditt badrum och se om det nu är så tidlöst som du trodde?